Cécile

CELLES-SUR-PLAINE, donderdag 9 juni 2022 / Vanochtend ontbijt ik met paardenbloemengelei, mispelconfiture, rabarberjam en vlierbloesemsiroop, alles uit eigen tuin. Welkom bij Cécile. 

Cécile woont met haar twee zoontjes midden in de uitgestrekte bossen van de Vogezen, in een vervallen boswachtershuis. Ze verbouwt het huis eigenhandig tot B&B, met drie gastenkamers. Er zijn varkens, geiten, kippen en twee ezels, waar haar kinderen voor zorgen. Een grote moestuin. Een composthoop waar al het groenafval op verdwijnt en een vijver met beplanting om het rioolwater te filteren. Tweedehands houten speeltoestellen in onderdelen bij de grote, bouwvallige schuur. Welkom bij Captain Fantastic. 

Maar niet helemaal. De kinderen gaan met de bus naar school, ze zitten op atletiek en gaan met de fiets naar theaterles. De oudste wil een imkercursus volgen, om ook honing te kunnen serveren. Hij bakt alle koekjes en cakjes voor de gasten. Er is goede wifi en je vindt het huis op AirBnB. 

Maar eigenlijk sliep ik in de enige slaapkamer die af was, hun slaapkamer. Als er gasten zijn, slapen ze met z’n drieën op matrassen op de grond in de studeerkamer.

Ze hebben nog veel te doen.