Geitenkaas

VOORDORP, woensdag 30 september 2020 / Aan de Voordorpsedijk is van alles te koop. In deze tijd van het jaar: boeken (gratis mee te nemen), stoofperen (onbespoten), jonge hennen (zondag gesloten), kwarteleitjes, en: geitenkaas. 

De geitenkaas van boerderij Welgelegen is erg lekker. Dus als ik over de Voordorpsedijk de stad uit wandel, haal ik er vaak een stuk kaas. Je kunt er op het erf ook koffie drinken, of thee. Alles is zelfbediening. In de schuur hebben ze een koelkastje gezet, daarin liggen stukken kaas, in plastic verpakt met een prijssticker erop. Op de koelkast ligt een prijslijst voor de koffie, en een briefje: “svp betalen door het bedrag over te maken op rekeningnr. NL79… enz.

Maar vorige week lag er een ander briefje op de koelkast. “Er zijn dieven die onze kaas stelen. Gelieve Meteen te Betalen als u Kaas Koopt!” En in de koelkast lag een briefje “Blijf van de kaas af, dief. Ga werken voor je geld en betaal gewoon voor wat je koopt!” Ik pakte een groot stuk brandnetel geitenkaas uit de koelkast, en maakte het bedrag meteen over, met iets extra’s, uit solidariteit met boer Jan en boerin Willianne.

Vandaag waren alle dievenbriefjes alweer weg. Wel lag er een ander briefje in de koelkast. “Wegens succes is de geitenkaas uitverkocht. Vrijdagmiddag 9 oktober hebben we weer volop kaas. Zo wel de naturel als de brandnetel.” Gelukkig hebben we de kaas van vorige week nog, we redden het wel tot de negende.

Blijft natuurlijk de vraag: is de kaas ècht op, of is dit een truc om de dieven dwars te zitten? En zal het dan geholpen hebben, volgende week? Ik hoop het wel, want de geitenkaas van boerderij Welgelegen is wel erg lekker.