Het Waterliniepad

NIEUWEGEIN, vrijdag 3 april 2020 / Corona of geen corona, gewandeld moest er worden. Ik liep het Waterliniepad, een 350 km lange wandelroute langs alle forten en verdedigingswerken van, jawel, de Hollandse Waterlinie. Ik begon bij fort Blauwkapel en liep zo’n beetje via Amelisweerd en Fort Rijnauwen naar de Plofsluis in Nieuwegein. En toen moest ik weer naar huis, dwars door de stad.

Het Utrechtse deel van het Waterliniepad is echt een afrader. Alleen geschikt als je aan het trainen bent voor de Vierdaagse of zo. De route is vrijwel helemaal op asfalt, en de snelweg is nooit meer dan 500 meter weg. Het pad slingert zich als een wingerd om de Ring Utrecht.

Bij Nieuwegein staat aan het Waterliniepad het grote kantoor van Rijkswaterstaat, die zullen wel in hun nopjes zijn met de route, zo langs al hun mooie rijkswegen en verkeersknooppunten.

Halverwege kwam ik bij restaurant annex bakkerij Vroeg. Ik was blij verrast, dat ze open waren. Vroeg is een begrip in de wijde omtrek. Het was spitsuur in de bakkerij, er werden duizenden paasstollen gebakken. Ik kocht er een mueslikoek en een beker koffie voor onderweg, en een zeer rustiek volkorenbrood voor het ontbijt, morgen.