In de regen

SURSEE, Vrijdag 24 juni 2022 / Ik kwam vanochtend al bijtijds op de camping aan, een beetje gehaast om voor de regen binnen te zijn. Dat was gelukt, maar daardoor kreeg ik wel een verloren middag, koud en klam van de regen, niet veel te doen hebben. 

En net toen het allemaal heel saai begon te worden, hoorde ik hem weer: de wielewaal. Een paar dagen geleden hoorde ik ‘m voor het eerst. Dat wil zeggen, ik hoorde een vogelgeluid dat ik nog nooit eerder had gehoord, het klonk anders, warm, zangerig. Mijn vogel-app had maar een paar seconden nodig om te bepalen wat het was. Ja, natuurlijk, dacht ik, onmiskenbaar, precies zoals de wielewaal zou moet klinken. Dudeljo! De zomer is weer in het land.

Nou ja, morgen dan, als de regen weggetrokken is.

Eén reactie

  1. Tony, mooi hoe je elk verhaal steeds weer een twist laat maken. Onder de indruk!

Reacties zijn gesloten.