Kort

DEN DOLDER, vrijdag 21 augustus 2020 / Ik volgde vandaag het gebaande pad naar Den Dolder. Eerst de stad uit, door De Bilt naar landgoed Beerschoten, en dan door het bos, over de heide en langs de villawijk van Den Dolder.

Het was afgelopen nacht “bizar warm” geweest, aldus Buienradar. De laatste warme dag van de zomer, de eerste dag van de nazomer, zo voelde het. Het bos zag er gek uit. De wandelpaden waren allemaal geëgaliseerd en schoongeveegd door de stortbuien van de afgelopen week. Maar op sommige plekken lagen alweer stapels bladeren, die de bomen blijkbaar hadden laten vallen van de warmte.

Het werd een korte wandeling. Ook een voorbode van de herfst, wanneer de dagen te kort worden voor lange wandelingen. Nou maar hopen dat de tweede golf geen roet in het eten gaat gooien, dat we weer allemaal binnen moeten blijven. Of met een mondkapje op moeten gaan wandelen. Dat wandelingen beperkt moeten worden tot ‘een frisse neus’. Mijn neus wordt pas fris van ten minste een wandeling naar Den Dolder.