Oorlog

RUIGENHOEK, 15 maart 2020 / Op deze volgende onmogelijke dag liepen we een kort rondje buiten de stad. Eigenlijk waren we van plan om eerst ergens heen te gaan met de trein, en dan te wandelen, maar in de trein zitten, dicht op andere mensen gepakt, dat vonden we bij nader inzien niet zo verstandig.

Dus liepen we een rondje vanuit huis. Eerst langs de Albert Heijn, kijken of er weer toiletpapier was (wat niet het geval was), dan naar het Noorderpark, een stuk nieuwe natuur naast Overvecht. We liepen over drassige graslanden en langs pas aangeplante berkebosjes. Bij fort Ruigenhoek keerden we om. We liepen via de watertoren weer naar huis.

Fort Ruigenhoek, daar werden tot zo’n twintig jaar geleden explosieven opgeslagen, gemaakt op het naastgelegen fort Blauwkapel. Ze werden gemaakt om onder alle belangrijke verkeersbruggen van het land bevestigd te worden. Als het dan oorlog werd en we vanuit het zuiden of oosten zouden worden aangevallen, dan konden we ons achter de rivieren terugtrekken, dan zouden we de bruggen achter ons opblazen en dan zou de vijand niet meer bij ons kunnen komen.