Regen

ZEIST, donderdag 16 juli / Het heeft vannacht geregend en de verwachting voor vandaag is niet zo best. Druilerig, met buien. Maar nu is het even droog, we rollen snel onze tenten op. In het kampwinkeltje kopen we een paar broodjes en croissantjes als ontbijt. Erbij eten we wat van de geitenkaas die we gisteren onderweg bij een boer kochten.
De frietbus van de film rijdt het kampeerterrein af, vandaag maken ze opnames op de weg langs de camping.

We gaan met droog weer op pad, maar al snel begint het te regenen. Het scheelt dat we in het bos lopen, het bladerdek boven ons houdt veel tegen.
Om half twaalf is het even droog, een goed moment voor een kop oploskoffie, vers gezet op ons eigen gasbrandertje.

Tegen twaalven gaan we met regen weer verder. We lopen over het chique landgoed de Paltz, nu het Herman van Veen Arts Center Gallery. Langs de berm van een drukke verkeersweg bereiken we restaurant Het Hoogt, waar we onze regenkleding uit kunnen doen, en even kunnen bijkomen met een uitsmijter en een salade geitenkaas.
Het wordt eindelijk droog. We lopen over de voormalige vliegbasis Soesterberg maar het wandelpad is tussen 15 maart en 15 augustus gesloten om de broedende leeuweriken niet te verstoren.
Een korte omweg, de voetbrug over de A28 en het wandelpad door het bosgebied Kozakkenput leiden ons naar De Krakeling, waar we ons bivak voor vannacht opslaan. De tenten zijn nog nat als we ze uitrollen, de handdoeken nog klam en onze kleren uitgewoond. Maar de Pasta ai Funghi smaakt heerlijk, en we mogen onbeperkt douchen.
Moe rollen we in onze slaapzakken, morgen schijnt het een zonnige dag te gaan worden.