Te laat

EGELSHOEK, vrijdag 17 september 2021 / Als ik mijn gebruikelijke wandeling maak, van Overvecht naar Hollandsche Rading, dan kom ik aan het eind van het Bert Bospad langs vliegveld Hilversum. Hier vandaan vertrekt op zonnige dagen (en wat minder zonnige, zoals vandaag) een doorgaande stroom jengelende sportvliegtuigjes om boven het Noorderpark hun levende lading af te werpen: parachutisten. 

Het gejengel is meestal wel dragelijk, vooral omdat het mijn geheime wens is om ooit zelf een parachutesprong te maken. Vandaag werd ik ruw uit die droom gewekt. Ik keek even op hun website. “Maximale leeftijd: 50 jaar. Parachutespringen is fysiek en mentaal een veeleisende high-speed sport die in bepaalde situaties snel en adequaat handelen vereist. We weten uit ervaring dat mensen op gevorderde leeftijd dit veel minder goed en snel oppakken dan jongeren.” Zes jaar te laat, Tony.

Eén reactie

  1. Gelukkig hebben we nog de herinnering aan de parachute vaart op het eiland van Maurik . Niet helemaal hetzelfde naar ook prachtig .

Reacties zijn gesloten.