Traag

BECKUM, 27 december 2021 / We vierden Kerst in Oldenzaal inclusief overnachting, zodat we op derde kerstdag een winterwandeling in Twente konden maken. We liepen door de velden en bossen van landgoed Twickel. Het was een Trage Tocht. Volgens de bedenker daarvan zijn dat “wandelroutes die vaak net even van de gebaande paden afwijken en de kleine mooie paadjes opzoeken”. En ze gaan voor ten minste 70% over onverharde paden. 

Of we die 70% gehaald hebben, dat waag ik te betwijfelen. En de meeste paden die we liepen waren best wel gebaand, getooid met rood-witte markeringen, oranje pijlen, groene stippen of andere wegwijzers. Maar dat gaf niet, het was een mooie wandeling, afwisselend en volop Twentse natuur en boerderijen. 

Nee, op de Traagheid van onze Tocht was weinig aan te merken. Of misschien dit. Dat we maar twee kleine rondjes om Beckum liepen, eerst linksom, daarna rechtsom, de kerktoren waar onze auto stond steeds in het zicht. Bij wijze van spreken dan, als al die bomen er niet hadden gestaan. Het voelde daardoor niet als een lange wandeling.

Ik hou denk ik meer van Trage Trektochten, van A naar B. Lekker weglopen, en dan maar zien hoe je weer terug komt.