Vanavond eet ik pizza

BLÂMONT, dinsdag 7 juni 2022 / Na een lange, natte dag wandelen zet ik mijn tent op op de gemeentecamping. Om acht uur komt de beheerder even langs, het stageld innen en uitleggen hoe de douches werken. Ik heb honger, maar het restaurant van Blâmont is voor mij geen optie als ik om achten terug moet zijn. Ik duik snel de Intermarché in die op het punt staat te gaan sluiten en vind appels, kaas, koekjes en yoghurt. De maaltijdsalades vind ik niet, of hebben ze niet. 

Ik loop hongerig het dorpsplein op. En daar staat-ie, zoals ik ‘m in vrijwel dorpje tegen ben gekomen: de pizza automaat. Formaat bushokje, en er komen naar wens koude (30 seconden) of warme (3 minuten) pizza’s uit, meer dan twintig smaken. Soms staat er ook een stokbroodautomaat naast, voor vers gebakken stokbrood, artisanale.

Op de camping eet ik mijn 4 fromages op, veel deeg, wat lauw, maar beter dan niks. Verzadigd wacht ik de beheerder af, klaar om te douchen en mijn tent in te duiken.