Wonder

VOORDORP, vrijdag 28 mei 2021 / Stevig ingeklemd tussen de sloot langs de Voordorpsedijk en het spoor naar Amersfoort staat een wat merkwaardig huis. Het is best wel een statig huis, vrijstaand, met een rieten dak en mooi metselwerk, maar het staat op een vreemde plek, zo pal aan het spoor. Het is een jaar of tien geleden gebouwd door de bewoners van de twee barakken die er naast staan. Het huis ziet er niet bewoond uit. 

Het meest merkwaardige is wel de tuin, naast en voor het huis. Die tuin bestaat namelijk al tien jaar uit worteldoek en wat stoeptegels om het doek op z’n plaats te houden. Inmiddels is er hier en daar onkruid opgeschoten tussen de naden van het doek.

Maar een maand of twee geleden gebeurde er een wonder. Aan de voorkant van het huis werd het doek langs de slootkant teruggeslagen. Er werd zand bijgestrooid en iets ingezaaid. En vandaag stonden er op het zand drie plastic speciekuipen met kersenboompjes erin, keurig in het gelid. Twee zwarte en een witte kuip. De tuin is af.