Aan het werk

VOORDORP, vrijdag 23 oktober 2020 / Ik ging er weer vroeg op uit. Er stond een reusachtige hijskraan met felle bouwlampen langs het spoor. De parkeerplaats bij Fort Blauwkapel was ingelijfd door vrachtwagens voor funderingsherstel, bouwketen en zware grondverzet machines. Er stond een groot matrixbord “Abstand halten” en “Folge die Hinweisen von Swietelsky”. Hier werd serieus aan het spoor gewerkt. Ik herinnerde me plots ook dat ik met de bus terug van Den Dolder naar huis zou moeten, omdat er geen treinen reden. Nou ja, niet erg.

Maar vlak voor de spoorwegovergang bij Voordorp doemde een groter probleem op. De weg was helemaal afgesloten, ik kon er zelfs te voet niet door. Gelukkig wist ik dat er linksaf een voetpad was naar Groenekan, waar ik in het donker en over de grote weg mijn vaste route weer op kon pakken. 

En zo kwam ik met wat omwegen toch nog in Beerschoten, waar de opkomende zon de mistflarden over de weilanden weg joeg.