Licht

BILTHOVEN, vrijdag 16 oktober 2020 / Ik hou van mooie wandelspulletjes en een professionele  uitrusting. Mijn regenkleding is ultralicht maar superieur waterdicht. Ik heb lichte maar warme wandelhandschoentjes, een vlijmscherp Opinel zakmes en een veldfles van Klean Kanteen. En een zwarte hoed met originele Buff halsdoek tegen de regen en de zon. Sinds vandaag zijn daar bijgekomen: lichtjes, om goed op te vallen in het donker. 

Nu de dagen korter worden, wandel ik namelijk vaak in de schemering langs wegen zonder stoep, en dat is best gevaarlijk. Vorige week heb ik ze dus bij Bever gekocht: een mooi rood lampje (oplaadbaar!) met handige magneetsluiting voor aan mijn rugzak, en een soort reflecterende bretels met witte lampjes aan de voorkant, voor de tegenliggers.

Ik wilde vandaag eens kijken hoe dat ging, met van die lampjes. Ik stond dus wat vroeger op dan normaal en ging in het pikkedonker op pad. Ik liep er mooi verlicht bij, en ik was niet de enige. Op de Voordorpsedijk liep mij een wandelaar tegemoet met van die zelfde lampjes voor en achter, maar hij had daarbij ook nog een felle verstraler op zijn voorhoofd, om de weg voor hem te verlichten. Dat vond ik toch wel wat overdreven. 

Bij de Hogekampse Plas hoorde ik wat vogels, maar het was nog te donker om ze te zien. In Bilthoven werd het langzaam licht en kon ik mijn lampjes uitdoen. Ik bleek rondgelopen te hebben met mijn bretels ondersteboven. Amateur.