Avondeten

LA SQUAZZA, donderdag 28 juli 2022 / Na het ontbijt nemen we hartelijk afscheid. Lucia en Michaele wandelen vandaag omlaag, naar de Ligurische kust. Ik ga verder de bergen in. Ze kwamen gisteravond doodvermoeid aan bij de refuge, na vier dagen bergwandelen. 

Ze hadden wijn, bier, chips en hamburgers besteld bij Daniela, de beheerder van de refuge, en ze regelden een grote krop stevige italiaanse sla bij de boer, vers uit de grond getrokken. Ze nodigden me uit aan te schuiven. Er was zelfs koffie na – ze hadden een blikje nescafĂ© bij zich.

Vanochtend nam Daniela mijn bestelling mee: yoghurt voor het ontbijt, brood voor onderweg en vier heerlijke sappige perziken, voor ontbijt en onderweg. We deelden het brood en de perziken. De yoghurt niet, dat past niet in een Italiaans ontbijt.

En zo waren mijn maaltijdzorgen onverwachts opgelost. Ik was een beetje zonder eten komen te zitten, toen mijn verblijf bij de b&b-met-avondeten-en-lunchpakket niet doorging. Maar gelukkig zijn er dan altijd van die mensen als Lucia en Michaele die je aan tafel uitnodigen.