Ontbijt en lunch

ZANONI, vrijdag 29 juli 2022 / Alles in mijn rugzak ruikt naar lavendel. Ik kreeg een zakje lavendelbloemetjes mee van Michela, na het ontbijt. Ik kampeerde in de tuin van haar b&b. Ze had het zelf voorgesteld, toen ik haar mailde met de vraag of ze een kamer vrij had. “Mi spiace molto ma siamo al completo. Oppure può stare in tenda propria” schreef ze. 

Bij haar in de tuin kamperen had als groot voordeel dat ik kon douchen, zelf eten koken (ik liep al drie dagen met een blik soep op zak), ontbijten en met een lunchpakketje vertrekken.

Michela serveerde een heerlijk ontbijt, op het tafeltje naast mijn tent: mokkakoffie met refill, cake, brood, boter, bosbessencompote en -sap. Ik kreeg brood mee voor de lunch, met een ei, een wortel, twee perziken en zes pruimen. Ik had een heerlijk middagmaal bovenop Monte Aiona. Alleen een beetje zout op het ei, dat zou lekker geweest zijn.