Omlopen

PASSO DEL BOCCO, Zaterdag 30 juli 2022 / Op de wegwijzer stond dat de route alleen voor ervaren excursionisten was, en niet bij harde wind of regen moest worden genomen. Het was strakblauw, windstil, en ik voelde me best wel ervaren dus ik besloot de moeilijke passage te nemen, en niet om te lopen via de makkelijkere route.

Het werd een flinke klauterpartij, de Rocca della Scaletta op en af, maar het klauteren was fun en het uitzicht formidabel.

Wat wel frustrerend was, was dat ik na de passage (toen ik al ruim vier uur had gelopen) de rifugio van gisteren naast me op de helling zag liggen. Ik was in een grote boog gelopen en daarmee bijna weer terug bij af. Maar ja, had ik het rechtstreekse pad hierheen genomen, dan had ik de rocca gemist. Zo blijft het schipperen tussen zo snel mogelijk van A naar B gaan, en omlopen om te genieten van het landschap. Al met al denk ik dat af en toe omlopen om een mooie wandeling te maken me verder brengt dan alsmaar doorjakkeren om zo snel mogelijk de eindstreep te halen.