Naadje

SCURTABÓ, zondag 31 juli 2022 / Er is een naadje van mijn wandelschoen los. Het stiksel is gebroken over een lengte van drie steken. Ik merkte het gisteren, toen ik mijn schoenen invette. Ik zat meteen vol vragen. Sinds wanneer is dit? Vandaag, of al een paar dagen geleden? De vorige keer dat ik mijn schoenen invette, was er nog niks. Hoe erg is het? Kan ik ermee doorlopen? Moet ik het zo spoedig mogelijk laten repareren?

Ik dacht gelijk het ergste en kon er vannacht niet van slapen. Vandaag maar even gegoogled, maar daar werd ik niet veel wijzer van. Integendeel. “Kapotte stiknaden kunnen gerepareerd worden”. Ja, dat weet ik. Maar nergens staat of je direct moet ingrijpen, of dat je er nog een tijdje mee door kunt blijven lopen. 

En ik lees: “Bij de betere merken gaan wandelschoenen gemiddeld 1000 tot 1500 kilometer mee”, aldus www.allesoverschoenen.nl. Ik zit vanaf Nancy al ruim boven de 1100, daar komen de komende weken nog 300 bij, en ik heb zeker 600 km geoefend. Dat maakt samen meer dan 2000 kilometer. Kom op, schoentjes, nog 21 dagen wandelen, nog even volhouden.

Over vier dagen kom ik in een wat grotere plaats, met een orthopedisch schoenmaker, ik zal hem eens vragen de stiknaad te repareren.