Met de bus (3)

SCURTABÒ, maandag 1 augustus 2022 / Ik had weer een dagje vrij en ging met de bus naar Varese Ligure, om boodschappen te doen.

Ik moest achter instappen. De chauffeur droeg een mondkapje, en er hing een ketting over het gangpad tussen de tweede rij stoelen. Er kon daardoor niet betaald worden. De helft van de stoelen mocht niet gebruikt worden, er waren grote verbodsstickers op de vloer geplakt. En je mocht niet met elektrische steps instappen, zelfs niet als ze waren ingeklapt.

Ik droeg geen mondkapje, maar dat gaf blijkbaar niet. Er stapte nog één andere passagier in, die keurig een mondkapje opdeed. Maar ze ging wel weer op een zitplaats met een verbodssticker zitten, toch niet helemaal volgens de regels.

Voor de terugreis kocht ik een mondkapje bij de drogist. Ik deed het kapje op, tijdens de busrit terug, alhoewel ik de enige passagier was. Uit solidariteit met de Italiaanse bestrijding van het corona-virus.