Bever en ik

ALENDORP, donderdag 30 april 2020 / Het weer was omgeslagen. Ik besloot daarom er deze keer een stadswandeling van te maken. Van Overvecht dwars door de stad naar het Maximapark in Leidsche Rijn, dan naar Maarssen en via Oud-Zuilen langs de Vecht terug naar huis. 

Ik werd er somber van. Van de impact van corona. Als je de hele dag thuis zit en af en toe door de polder en het bos wandelt, dan kun je bijna vergeten dat de wereld lockdown is. Maar dwars door de stad, dan zie je al die dichte restaurants, kroegen, sportstudios, kapsalons, winkels, theaters, bioscopen, dat kan niet anders dan tot grote financiële problemen leiden. Ik werd er somber van.

Gelukkig was daar de winkel van Bever. “Geluk moet je onderhouden”, stond op de poster in de etalage. Ik interpreteer dat maar als “doe de dingen waar je een geluksgevoel van krijgt, en blijf die dingen doen, dan blijven ze je dat gevoel geven”. Dus blijf ik maar wandelen. In een wandeloutfit van Bever, dat geeft ons allebei wat extra geluksgevoel.