De verrekijker

HOOGE KAMPSE PLAS, maandag 3 augustus 2020 / Vandaag zou ik voor het eerst de verrekijker meenemen, die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Natuurlijk, hij was al mee naar Terschelling gegaan om op de boot de zeehondjes goed te bekijken waar we langs voeren (ze waren er niet), en om op Terschelling de vogels op het Wad te bespieden (ze waren er in groten getale), maar vandaag was de eerste keer mee op mijn vaste wandeling. Daar had ik de verrekijker toch voor gekregen, nietwaar?

Het is een Bynolyt, zeg maar de Rolls Royce onder de kijkers, als je de kenners moet geloven. Wat aan de zware kant, maar het beeld dat je ervoor terugkrijgt, spectaculair! Waterdicht, haarscherp, heldere kleuren, echt mooi om mee naar vogels te gaan zitten kijken.

Ik liep over het Bert Bospad, ik kon twee ooievaars ontwaren die in de verte in de polder stonden, maar verder was er niet zoveel. Ik vestigde mijn hoop dan maar op de Hooge Kampse Plas, die ze verondiept hebben. Daar zitten nu allemaal meeuwen en ganzen, daar kon ik vast we iets bijzonders zien, van achter het vogelkijkscherm dat ze er hebben neergezet. Maar helaas, de buienradar voorspelde zware regen en onweer, er was geen tijd voor een vogelaarspauze, ik haastte me naar huis om niet drijfnat te worden.

Bij Station Overvecht begon het te regenen.