Langs de A28

NUNSPEET, donderdag 6 augustus 2020 / We wandelden van Nunspeet naar Harderwijk, de anwb-route “De Hulshorster Bosrand”. Eerst door het bos, toen over een grote zandvlakte, en ten slotte op asfalt en door woonwijken naar station Harderwijk. Het bos was mooi, de zandvlakte groot, het asfalt heet en Harderwijk viel tegen.

Maar het allermooiste was dat een deel van de wandeling langs een van de grote verkeersroutes van het land ging, de A28. Logisch, onze wandeling was uitgezet door de anwb, en de anwb is er tenslotte ter bevordering en beheer van de grote verkeersroutes.

We zagen veel plaatselijke personenautootjes, maar daartussen ook wel behoorlijk wat vrachtwagens, die zich volgeladen hadden op een van die grote distributiecentra langs de route en die nu op weg waren naar hun verre bestemmingen in Polen, Bulgarije of Turkije. We zagen de bekende internationale soorten, Zweedse Scandia’s en Duitse Mercedes-Benzen, maar ook een enkele inheemse DAF. Soms reden ze in kenmerkende lijn-formatie, maar meestal reden ze solitair, zoals ze wel vaker doen tijdens de zomer-trek.

Tijdens een sanitaire stop hoorde ik in de verte de overbekende drie-toon van de hulpdiensten, tuu-ta-tuu. Altijd in de buurt van verkeersroutes! En hoog in de lucht cirkelde een grijze helikopter, ongetwijfeld de weg afspeurend naar verzwakte voertuigen in problemen.

Zo viel er van alles te zien en te horen langs die A28. Helaas had ik geen anwb-gids bij me om meer te weten te komen over deze verkeersroute. Maar ook zonder dat was het een mooie wandeling, echt een aanrader!

Eén reactie

  1. Van een deskundige Apeldoornse vriendin hoorde ik dat de hei begon te bloeien, nu. Dat behoort voorrang te krijgen op het autoverkeer! Clary

Reacties zijn gesloten.