Een feest van herkenning

GALLIATE, woensdag 13 juli 2022 / Uitgerust word ik wakker in het eco-huis van Daniela en Massimo. Ze staan op het punt om weg te gaan, de kinderen zijn ook al de deur uit. Daniela legt me uit hoe ik kan ontbijten, waar de huissleutel hangt en hoe ik haar bij vragen kan bereiken. Ze vraagt of ik mijn kleren in de blauwe plastic bak wil doen die klaar staat, dan wast en droogt ze ze tussen de middag. Ze wassen, drogen, koken en bakken brood overdag, vertelt ze, om de elektriciteit van hun zonnepanelen zoveel mogelijk zelf te gebruiken. 

Ik bezoek Galliate. Het middeleeuws kasteel midden in de stad is helaas niet te bezoeken. Ik lunch en wandel terug naar het eco-huis. Daniela en Massimo zijn er ook weer, ze hebben thuis gelunched.

Hun oudste zoon Riccardo van zestien staat pastasaus te maken. Massimo kijkt mee en legt hem uit wat hij moet doen. Eerst de uien, dan het gehakt, dan de worteltjes en als laatste de passata. Daniela en Massimo gaan weer snel naar hun werk. Oma belt Riccardo, haar computer heeft kuren. Of hij weet wat ze moet doen.

Ik voel me hier helemaal thuis.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.