Lauw water

ABBIATEGRASSO, donderdag 14 juli 2022 / Ik wandelde de hele ochtend langs een lommerrijke vaart. Het stikt hier van de vaarten en sloten snelstromend water. Soms kruisen ze elkaar, eentje hoog, in een aquaduct, de andere laag, eronderdoor. Het zijn irrigatiekanalen. 

Het water stroomt er vanaf de grote bergrivieren in, en gaat vervolgens steeds een trapje lager, langs akkers, over de rijstvelden, en zelfs langs watermolens, om aan het eind fors lager weer in de rivier te eindigen. Er komen geen pompen aan te pas, de zwaartekracht doet alles. Er is nog verbazingwekkend veel water in de kanalen en rivieren, maar dat is maar schijn. Er heerst een grote droogte, de oogsten komen in gevaar.

Al wandelend merk je daar niks van. Nergens is er tegen mij gezegd om rustig aan te doen met het water. Tot vandaag. Er is bijna geen heet water, ik heb lauw gedouched, lekker verfrissend. Maa dat zou ook een andere oorzaak kunnen hebben dan de waternood. Er zijn maar weinig gasten bij Agriturismo I Leperoni. Geen geld meer om de gasrekening te betalen?

Of gewoon een technisch probleem, dat kan natuurlijk ook.