Hotel Melini

PRACCHIA, zondag 14 augustus 2022 / Ik slaap vannacht in Hotel Melini. Ik was hier al eerder geweest, toen we de wandelvakantie deden, maar ik kon me het hotel niet meer goed voor de geest halen. Te veel hotels gezien, de afgelopen maanden, denk ik.

Maar ik deed de hoteldeur nog niet open, of ik wist het alweer. De lobby stond bomvol met van alles en nog wat. Duizend en één dingen, prullaria, cadeautjes, voor elk seizoen wat. Plastic bloemen en boeketten, theeserviezen, teddyberen, lekkere luchtjes en zeepjes, kaarsen, kerstversiering, paasversiering, prince en princess kapstokken voor op de kinderkamer, ansichtkaarten, home-sweet-home bordjes, vazen, peper- en zoutstellen, kussens, linnengoed, wandtegeltjes. Alles rozig en zoet. 

“Milleidee”, zo noemen ze de winkel, die zich inmiddels uitstrekt over de gangen en trappenhuizen. Overal nog meer prullaria, lampetstellen, vaasjes met geurstokjes, aan de muren posters van aquarellen en prints in zachte tinten, de deuren beschilderd met stillevens van bloemen en boeketten.

Ik koop er morgen een plastic bloem voor aan mijn rugzak. Om Melini niet meer te vergeten.