Langs de Dommel

EINDHOVEN – zondag 15 september 2019 / Ik wandelde langs de Dommel, dwars door de stad. Een aanrader. Eerst over een verruigd graslandje, langs een herdenkingspad, waar je een boom kunt adopteren ter nagedachtenis aan een overledene. Toen over de TU Campus. En dan onder het spoor door, achterlangs de binnenstad, langs historische plekken waar de industrialisering van Eindhoven begon. Hier stonden vroeger leerlooierijen, textielfabrieken, wasserijen en ververijen, die allemaal gebruik maakten van het water van de Dommel. De fabrieken zijn uiteraard allemaal weg, hier en daar staan nog wat historische gebouwen. En langs de Dommel dus allemaal bordjes met uitleg.
Maar het mooiste wat ik onderweg tegen kwam was wel de !!BIOBASED BRUG!! Hier schreef ik al eerder een blog over, hier te vinden.

De brug is in 2016 geplaatst, als onderzoeksproject voor de ontwikkeling van biocomposieten. Ik verwachtte eigenlijk dat de brug snel na plaatsing weggehaald zou zijn, want tja, proefproject, onveilig, geen onderhoudsbudget, je weet wel, maar hij staat er dus nog! Er zitten wel wat scheuren in het looppad over de brug, maar het looppad is van asfalt, niet biobased, dus dat telt niet. De balustrade en de brug zelf lijken nog prima in orde.
Ik zou er snel een mooi bordje neerzetten, dat kan dan later blijven staan, net zoals de bordjes bij de oude fabrieken. “Hier stond, van 2016 tot 2026, de eerste Biobased Brug van Nederland… , enz.