Linksom

MOLENPOLDER, donderdag 21 mei 2020 / Op deze eerste zomerse dag van het jaar wandelden we samen door de polder. Deze keer niet rechtsaf aan het eind van het Bert Bospad zoals ik normaal loop, maar linksaf, naar het natuurgebied De Tienhovense Plas. En dan langs Molenpolder en de Maarsseveense Plas terug naar Overvecht. 

Het viel me wat tegen. Je loopt niet echt door het natuurgebied, maar over een fietspad erlangs. Je mag er niet in, allemaal kwetsbare natuur. Vervolgens een stuk over een voetpad door de Taartpunt, zo heet de polder bij Tienhoven, maar het pad is slechts een matige kopie van het Bert Bospad. En tenslotte langs die grote rechthoekige bak water, genoemde Maarsseveense Plas. Recreatiegebied voor toute Overvecht en Zuilen, met rokerige picknickplekken aan het water, naturistenstrandjes en een kanoslalom oefenparcours. En veel mensen, heel veel mensen. 

Het laatste stukje, ja, dat was dan wel weer mooi, door het Overvechtse Gagelpark met prachtige terrassen, bloemperken en rozen- en beeldentuinen. En dat toch maar mooi in een van de beruchtste achterstandswijken van het land.