Voorbij

HOLLANDSCHE RADING, zondag 31 mei 2020 / De corona-borden bij de ingang van het Gagelpark waren aangepast. De eerste regel, “blijf zoveel mogelijk thuis”, was afgeplakt, niet meer geldig. Verderop waren de hekken weggehaald van de parkeerplaatsen bij het Bert Bospad, de Zandkuil en de Leijen. Op het terras van de Mauritshoeve stonden de tafeltjes en stoeltjes klaar om gasten te ontvangen.

Het maakt weemoedig. Voorbij zijn de dagen, dat we thuis opgesloten zaten. Dat we NL-Alerts kregen toen we met tevelen de weg op gingen. Toen we van de minister wel naar buiten mochten om een luchtje te scheppen, maar niet met het openbaar vervoer, want dat was alleen voor mensen in vitale beroepen. 

Nu gaan de terrassen weer open, de treinen weer rijden, de scholen weer beginnen. Maar de stilte in de polder, die is voorbij. De vliegtuigjes gaan weer de godganse dag parachutespringers droppen boven Groenekan. Stadsmensen rijden weer naar het bos om er hun hond uit te laten. Langslopende scholieren gooien weer hun lege chipszakjes in onze tuin.