Mijn rugzak

Den Haag, zondag 24 november 2019 / Gisteren hadden we een verjaardagsetentje in De Residentie, en we besloten er maar meteen een wandeldag aan te koppelen. Gistermiddag haalde ik dus mijn wandelrugzak van de vliering. Gevuld met wandelkleding, toilettasjes en een cadeau voor de jarige togen we naar Den Haag. Het werd een geslaagd etentje, met z’n tienen.

Vanochtend stopte ik onze feestkleding samen met de toilettasjes in de rugzak, om vervolgens van Den Haag via Wassenaar naar Scheveningen te wandelen.

Het was de eerste keer dat ik mijn wandelrugzak weer droeg tijdens een wandeling, sinds ik de eerste etappe van mijn voettocht naar Rome in Nancy beĆ«indigde. Eigenlijk had ik me voorgenomen om dit jaar nog niet met “de Rugzak” te gaan lopen, maar dat pas volgend voorjaar te gaan doen, als ik weer serieus moet gaan trainen voor het vervolg van de voettocht komende zomer.

Bij thuiskomst heb ik de rugzak weer geleegd, en opgeborgen in de kast. Het is nog te vroeg, de komende maanden wordt er voor het plezier gewandeld, zonder extra ballast op de rug. Zo rond maart mag-ie weer uit de kast. Nu nog even niet.