Op de helft

RIFUGIO CITTÀ DI BUSCO, Zondag 3 juli 2022 / Vandaag bereikte ik het hoogste punt van mijn reis, de Passo del Gries, op een hoogte van 2.480 meter. En ik ben hemelsbreed nu ook ongeveer halverwege Utrecht en Rome. De eerste helft liep ik omhoog hiernaartoe, de tweede helft gaat omlaag, naar Rome. 

Ik weet nog steeds niet of ik dat ga halen. Ik probeer daar eigenlijk ook niet aan te denken, dat is nog zo ver, er kan nog van alles gebeuren. De afgelopen twee weken was deze pas, en de overnachting in deze refugio naast de pas, mijn doel. Het uitzicht is er schitterend. Nu kan ik mijn blik weer richten op een nieuwe stip op de horizon: Galliate. Niet een heel bijzondere plaats, maar wel de plek waar ik van lokale wandelpaden, de Alpen uit en de Povlakte op, kan oversteken naar de grote Italiaanse wandelroute SI, die me helemaal naar de punt van de laars en daar voorbij zou kunnen brengen, mocht ik dat willen.

Eén reactie

  1. Hoi Tony, mooie stukjes schrijf je, ik lees ze elke dag met veel plezier.

    Voor vandaag: van harte gefeliciteerd!!!! Zo’n reis met droom van de man toen die nog 50 moest worden lijkt me geniaal. Jaren later een heel eind op weg om ook het 2e deel te doen. Super knap!

    Alle plezier en sterkte! Thijs

Reacties zijn gesloten.