Pension

OBERGESTELN, Zaterdag 2 juli 2022 / Na alle regen en kou van gisteren, vandaag een wat rustigere dag. Mijn wandelsokken waren weer schoon en fris gewassen door het hotel, ik had mijn schoenen op laten drogen met proppen wc-papier (ik heb ze ook meteen maar weer ingevet), de zon scheen uitbundig en ik hoefde maar een klein stukje te lopen, naar beneden, het dal in, klaar voor de volgende klim. 

Mijn plan was om vandaag te kamperen, maar dat heb ik omgezet in een hotelbed. Slaapt net iets rustiger dan in een tent, zeker na de verregende nacht van eergisteren. Nu zit ik dus in mijn eentje op het terras van een ingeslapen pension dat te koop staat. Google maps zegt dat ze gesloten zijn, maar zover is het nog (net) niet. Pinnen kan ik er niet, maar ze staan wel op Booking.com, zodat ik onderweg vanaf de berg een kamer kon reserveren. Er staat restaurant op de gevel, maar de keuken is gesloten. Op mijn kamer geen tv, wel een lekker ouderwetse wekkerradio. 

Maar dan verschijnen er zeven oude mannetjes op het terras, wandelaars, er blijkt toch meer leven in de tent te zitten dan ik dacht.