Terug van niet weggeweest

UTRECHT, zondag 15 december 2019 / Dit weekend geen tijd om te wandelen. We gingen vanochtend onze jongste ophalen op Schiphol, terug van drie maanden studie aan de UCLA. Gisteren bakte ik een welkom thuis taart.

Zijn reis naar de VS maakt me melancholiek. Bij zijn vertrek moest ik denken aan mijn eigen reizen naar Amerika, Japan, Australië. De zindering van het vertrek, het vliegtuig, je weg vinden in een volstrekt andere omgeving. Op Schiphol ervoer ik een zekere jaloezie, hij wel, ik niet.

En nu is hij weer thuis. We lieten hem drie maanden los, drie maanden in golden state Californië, de belofte van de grote, wijde wereld buiten het kleinsteedse Nederland. Ik voel een plaatsvervangend verlangen, terug naar het LA van mijn dromen.

Ik wandelde naar de Albert Heijn, een zakje sla voor het avondeten.