Timelapse

WESTBROEK, zondag 7 november 2021 / Halverwege het Bert Bospad staat sinds de natuurverbetering van de Westbroekse Zodden een metalen paaltje, met bovenop een opstaand bordje met een kijkgaatje erin. Als je de qr-code op het paaltje scant, en vervolgens je smartphone tegen het bordje aan houdt, met de camera voor het gaatje, dan kun je een foto maken die automatisch geüpload wordt naar www.timpel.online/bertbospad. De afgelopen maanden hebben tientallen wandelaars dat gedaan, en aldus is er op timpel een timelapse ontstaan van de natuurontwikkeling ter plaatse. Erin zitten inmiddels twee momentopnamen mijner hand, de laatste daarvan vandaag door mij aan de reeks toegevoegd. 

Veel spannends is er overigens niet te zien op het timpelse, of het moet de opkomst en ondergang van de grote berenklauw zijn. Let ook op de blauwe graafmachine die tegen het eind van de film zijn opwachting maakt.

Het is me zelfs niet gelukt de regenboog van vandaag in de timelapse te vangen. Jammer, hij voegde echt iets toe aan de natuurbeleving ter plekke.