Aftellen

PASSO DI LAMA LITE, maandag 8 augustus 2022 / Ik merk dat ik begin af te tellen. Nog drie dagen naar Abetone. Vandaag de laatste keer een berg-etappe van meer dan 20 kilometer gelopen. Morgen de laatste keer… Niet zo nuttige gedachten. Beter gewoon genieten van elke stap die ik zet, van elke plek waar ik slaap, elke persoon die ik tegen kom.

Vanavond slaap ik in de rifugio “Cesare Battisti”, een berghut van formaat. Ik moest een aanbetaling doen bij het reserveren, 40 Euro overmaken naar een Italiaans bankrekeningnummer. Bizar dat je dat dan gewoon vanaf een bergtop kunt doen, met je telefoon. 

Wat niet kon, vanavond, was internetten met je telefoon. De wifi lag eruit, en mobiel internet is er niet, tussen de bergen. Het was opmerkelijk te zien hoe alle aanwezigen, jong en oud, een beetje onthand toch af en toe op hun telefoon keek tijdens het eten, of er misschien toch een teken van leven uit de buitenwereld was binnengekomen. En hoe iedereen, toen de wifi hersteld was, heel snel de eigen bubbel in dook om te appen, facebooken, instagrammen of wat dan ook. We kunnen niet meer zonder online te zijn.