Gewoon weer een dag

SOTTOVALLE, donderdag 21 juli 2022 / Er valt niet zoveel te bloggen, vandaag. Ik vertrok rond achten, en liep zes kilometer langs een ongeïnspireerd kaarsrechte provinciale weg (dat had beter gekund, als ik een paar dagen geleden beter opgelet had en een alternatieve route had gekozen). Ik nam staand aan de bar een espresso (zoals dat hoort, in Italië) en mocht toen acht kilometer de heuvels in (met af en toe een verkoelend briesje).

Rond tweeën bereikte ik zo de b&b Forest View, waar ik de middag in de tuin doorbracht met de Italiaanse en Australische gastheer resp. -vrouw (en een verkoelende buitendouche binnen handbereik). Er wordt gekookt voor me (niet vooraf besproken, erg vriendelijk aangeboden), ik kijk nog even de samenvatting van de Tour-etappe van vandaag, ik lees nog even over het Italië in de 16e eeuw (Hella S. Haasse, De Scharlaken Stad) en dan is de dag weer voorbij.