Heen en weer

LEVANE, Zondag 21 augustus 2022 / Mijn wandeling vandaag begon met een uitstapje naar een mooie kloosterkerk op een heuvel buiten San Giovanni. Vervolgens liep ik dezelfde weg weer terug naar het centrale plein van de stad, waar de route naar Levane begon.

Waarom ik dat deed? Omdat het zo in het routeboek stond. Ik had natuurlijk ook meteen naar Levane kunnen gaan lopen, dan had ik vijf kilometer minder gelopen. Dan was ik onderweg naar de heuvel niet langs de pasticceria gekomen waar ik op de terugweg koffie met een roomsoes kon nemen. 

Of deed ik het uit respect voor CAI-Valdarno, die deze route heeft bedacht? Of om gewoon vijf kilometer meer op mijn wandelstaat te kunnen bijschrijven? Of omdat ik nieuwsgierig was wat er nou zó bijzonder was dat de route er heen-en-weer naar toe ging?

Ach, het zal wel een beetje van alles zijn geweest. Ik volgde het routeboek, at een roomsoes, schreef vijf kilometer extra bij, en zag een mooi kerkje op de heuvel. Vervolgens liep ik twaalf kilometer over asfalt en drukke wegen naar Levane. Nog twee dagen.