Hotel De Paddestoel

OISTERWIJK, woensdag 8 juli 2015 / Vandaag heb ik iets teveel gelopen, ben ik iets teveel natgeregend en zit ik in een iets te grijs hotel* om uitgebreid te bloggen.

Daarom twee korte nieuwsflitsen.

1. Ik liep gisteren en eergisteren weer eens met Gehwol voetenzalf, dat ging lekker. Vandaag weer ongezalfd, en mijn voeten hebben zonder noemenswaardig protest de 34 km vol gemaakt. “Gehwol, oder geh’ wohl nicht, das ist die Frage.” Of zoiets.

2. De schaakpartij van afgelopen dinsdag won ik in twee zetten. Het ging als volgt: 19. Pxd4 Pe7 20. Lc4 Tee8 En toen deed ik… Lever de juiste zet in (in het commentaarveld onder de blog), en win ’n prijsje.
________________________

*: ik logeer in hotel De Paddestoel, volpension (dat is met avondeten, geserveerd om klokslag zes uur), en behalve ik zijn er nog ongeveer 20 bejaarden, met een weekarrangement. Elke dag met de bus op pad, naar de gezellige markt in Oisterwijk, het Klok en Peel museum in Asten of Safaripark Beekse Bergen. Een plakje cake bij de koffie, tegen bijbetaling. Vanavond bingo, gisteravond klaverjassen en Rummikuppen, de avond daarvoor sjoelbakken. Morgen komt allround entertainer Michel van Grinsven ons een onvergetelijke avond bezorgen.

We aten een zacht stukje vis, aardappelpuree en doorgekookte worteltjes en doperwtjes. Geen koffie, die wordt alleen van acht tot half negen geserveerd, vóór de bingo.

Het hotel lijkt wel een bejaardentehuis, we zaten in de eetzaal annex gezellige huiskamer van woonzorgcentrum Huize Paddestoel, de bediening doet alsof ze bejaardenverzorgers zijn, de douche is voorzien van een chromen stang waar je je aan kunt vasthouden tegen het uitglijden.

Ik voel me hier helemaal thuis, 50plusser zijnde.

Eén reactie

  1. De schaakpartij kan ik geen zinnig woord voor zeggen, maar voor t bejaardenhuis ben je nog véel te jong! Dus toch maar weer snel door zou ik zo zeggen! X

Reacties zijn gesloten.