In het bos

HALVERWEGE KNEGSEL EN STEENSEL, 10 juli 2015 / Het is een goede ochtend, deze vrijdag. Ik lig na anderhalf uur wandelen even uit te rusten, in het bos. Met de voeten omhoog, zoals mijn gastheer Gerard gisteren adviseerde. Het geurt er bedwelmend naar hars, er fluiten volop vogels, helaas komen er ook teveel viegtuigen vanaf Eindhoven Airport over, en de A67 naar Turnhout is niet ver. Ik voel me beter, beter dan gisteren.

Het was gisteren een heel mooie route door de Kempen, van Oisterwijk naar Vessem. Maar ik had last van de verregende, te lange wandeling de dag ervoor. Geen energie, moeie voeten en een zere rug. Vandaag is dat allemaal wat beter, alhoewel ik besef dat het vanmiddag, aan het eind van weer een lange wandeling, lastig gaat worden. De zelfgebottelde vlierbessendrank die ik van mijn gastvrouw Mieke meekreeg, gaat hopelijk voor wat verlichting zorgen.

Ik loop vandaag naar de Achelse Kluis, een abdij die ik van mijn studententijd nog ken. Helaas kun je er nu niet meer overnachten. Ik hoop dat ik vanmiddag wel nog op tijd ben om even binnen te kijken, voordat ik doorloop naar mijn overnachtingsadres 2km verderop, bij een Belgisch VfdF adres. Waarmee ik overigens sneller dan verwacht de grens met Belgiƫ passeer. Maar daarover vanavond meer.