Sokken

UTRECHT, 22 juni 2015 / Vandaag een technische wandeling. Bijna mijn hele paklijst meegenomen. Het paste in de rugzak, die nu all-inclusive 9.5 kg weegt. Ik liep naar Hilversum, 15 km over rechte asfaltpaden en 5 kilometer over het Bert Bos Pad, een drassig graspad over de Westbroekse Zodden. Het regende tijdens de wandeling (on)behoorlijk, een goede waterdichtheidstest. Sokken en voeten blijven droog, regenbroek zit lekker, mijn hoed doet niet zoveel tegen de regen. De capuchon van mijn regenjas werkt beter, maar met de capuchon op blijft wel alle warmte en damp in de jas hangen. Misschien nog maar de hoed impregneren. De rugzak zelf is waterdicht, daar hoeft geen hoes meer om heen.

Ik twijfel eigenlijk alleen nog over mijn sokken. Hele dikke sokken, of toch wat dunnere? Of de “COOL” versie? Of twee dunne sokken over elkaar, daar zijn sommige wandelaars lyrisch over. Vooraf wandelzalf van Gehwohl aanbrengen, of ongezalfd wandelen? Na afloop mijn voeten een warm bad met zout geven, of ze koud afspoelen en inwrijven met kamferspiritus? Keuzes te over.

Vorige week al 2-laags gelopen, dat beviel niet, na een halfuurtje de dunne binnensokken uitgedaan. Vandaag gekozen voor de dikste sokken, zonder Gehwohl.
Dat laatste ging goed. Geen blaren of branderige voetzolen, misschien kan ik wel tubeless gaan, dat scheelt weer 100 gram. Maar mijn linker voet lijkt ingekneld te raken door de dikke sokken, de pezen en spieren op de wreef doen zeer. Dat is niet goed. Komende donderdag met dunne sokken lopen, goed luisteren naar mijn voeten. Het voordeel van de dunne is overigens dat ze in hippe kleuren verkrijgbaar zijn (fel blauw of rood geblokt), de dikke komen alleen in saaie grijze of donkerblauwe tinten. Het oog wil ook wat, nietwaar?

Bij thuiskomst mijn voeten koud afgespoeld en gekamferspiritiseerd, dat was lekker.

Wordt vervolgd, nog ruim een week om een sokken-besluit te nemen.