Gewoon, gewandeld

AMSTELVEEN, 26 juni 2015 / Gisteren en vandaag gewandeld. Op dunne sokken. Dat liep beter dan afgelopen maandag op dikke sokken, dat vraagstuk is hiermee dus ook opgelost. Ik wandelde vanaf de ingang van het Vondelpark – hartje Amsterdam,  dus – naar Aarlanderveen. Ik wandelde door het Amsterdamse Bos, dat verrassend veelzijdig en mooi was.

Daarna wandelde ik over een grasdijkje door Aalsmeer, vlak langs Schiphol. Niet veelzijdig, niet zo mooi. Midden in Aalsmeer moest ik mijn wandeling onderbreken, even terug naar huis om te eten en te slapen. Ik zette mijn wandelprogramma op pauze, wisselde van scherm, om ’s anderdaags weer terug te keren naar waar ik gebleven was. Het voelde als één lange wandeling.

Vanochtend wandelde ik verder, over het grasdijkje door Aalsmeer, via De Kwakel en Nieuwveen naar Aarlanderveen. Niks speciaals. Gewoon een wandeldag. In twee dagen 45 km gelopen. de tweede dag veel weilanden, sloten, gemalen en bruggetjes. Ja, hier in de polder hebben de droogmakerijen uit de 16e en 17e eeuw flink huisgehouden. Het is er eigenlijk best wel rustig lopen, zo midden in de drukke Randstad.

Twee dagen met bepakking gelopen, het is te merken aan mijn snelheid en de afstand die ik haal. Hopelijk weet ik beide de komende dagen nog wat op te voeren. Ik twijfel nog over de Gehwohl voetenzalf, overigens. Gisteren zonder, vandaag met, het voelde gisteren beter dan vandaag, maar dat kan ook andere oorzaken hebben, ik ben er nog niet uit. Zondag ga ik het verder onderzoeken, nu eerst even een dagje rust.