Vreemde spulletjes

UTRECHT, 1 juni 2015 / Vandaag niet gewandeld, er moest worden gewerkt. Tussendoor wat tijd besteed aan het uitzoeken van spulletjes die ik onderweg nodig heb. Internet afgezocht. En dan stuit je wel eens op wat bijzondere dingen.

Zo wil ik een regenbroek meenemen, lichtgewicht en ademend. Tot mijn verbazing verkopen ze ook korte regenbroeken. Wat moet je daar nou mee? En ik wilde een boterhamtrommeltje meenemen. Eerst dacht ik, een blikken trommeltje, dat is leuk. Maar blik is niet licht, en elke gram telt. Dus nu heb ik een kekke lunchbox van bamboe en mais. Lichtgewicht.

Heel modern, mag gewoon in de vaatwasser. Maar ook biologisch afbreekbaar. Hoe dat nou met de bestandheid tegen heet water en SUN afwastabletten gecombineerd wordt, ik weet het niet. Het zal wel heeeeel langzaam biologisch afbreekbaar zijn, net zo langzaam als blik of PVC. Want ja, uiteindelijk breken die vermaledijde bacteriĆ«n alles wel af. ’t Zou verboden moeten worden.
Er is overigens ook een aluminium lunchbox te koop met anti-aanbaklaag… voor als je je bammetjes wil roosteren, denk ik…

En tenslotte kocht ik een powerpack, dat is een extra voeding voor mijn telefoon. Daar was niks vreemds aan, gewoon handig om te voorkomen dat ik met een energieloze telefoon kom te zitten.