Nepol Nerovetsrethca

HOENSBROEK, 4 juni 2015 / image
Vanochtend vroeg op pad gegaan, twee dagen wandelen in Zuid-Limburg in het vooruitzicht. Het scherm op Utrecht Centraal toont 30, nog één maand tot het Grand Depart.

Ik loop vandaag met mijn vader, van Maastricht naar Gulpen. We lopen het Pieterpad terug, van de Pietersberg naar Pieterburen. Het Pelgrimspad waarover ik naar Rome ga lopen, loopt hier samen op met het Pieterpad. Ik loop mijn geplande route als het ware alvast achterstevoren. Gek, eigenlijk, terug lopen.

Zouden er mensen zijn die van Rome terug naar huis lopen? Ik denk van niet, maar waarom eigenlijk niet?

Is “naar huis lopen” geen mooi reisdoel?

Nu ik oefen, loop ik bij voorkeur weg van huis, de wereld in, het avontuur tegemoet. Als ik ver genoeg ben, neem ik de bus of trein weer terug naar huis. Als je eerst met de bus naar je vertrekpunt gaat, moet je vooraf al bepalen hoe ver je (terug) gaat lopen.

Naar Rome lopen is ook: vanuit de vlakte, de bergen in trekken. Is ook: het mooie weer tegemoet lopen. Is ook: naar het centrum van de wereld lopen.

Leiden overigens niet alle wegen naar Rome? Je kunt niet eens van Rome weglopen, als je zou willen! Rest nog de vraag: waarheen gaan Romeinen op pelgrimage?

2 reacties

  1. Hoi Tony,

    wat een mooie gedachten deel je in deze blog…

    x
    Anne

Reacties zijn gesloten.