Het Pieterpad

VIERLINGSBEEK, 24 mei 2015 / Gisteren, vandaag en morgen loop ik als oefening het Pieterpad. Samen met Ingrid. kijk, dat is nou het aardige van in je eentje naar Rome lopen. Je kunt lekker samen trainen. En samen wandelen brengt je dichter bij elkaar.
We lopen van Groesbeek naar Swolgen (da’s richting Venlo). Drie mooie wandelingen. Vandaag zijn we in Vierlingsbeek aanbeland. Hotel Concordia, dat betere tijden heeft gekend. (Tot eind vorige eeuw was het ’t gemeentehuis van Vierlingsbeek, en dat merk je aan alles, hoge kamers, stenen vloeren, brede trappen.) Er is voor het hotel een voetbaltoernooi in een opblaaskooi, beachvoetbal noemen ze het. Geen strand in de buurt.
Het was vandag een mooie wandeling, door achtereenvolgens de Maasbergen, de Maasduinen en het Maasdal.

Gisteren vertrokken uit Groesbeek. Het eerste stuk van de wandeling heb ik al twee keer eerder gelopen, maar dan in omgekeerde richting. De eerste keer was in 2006, herstellende van een burnout.

De wandeling ging door natuurgebied St. Jansberg. Heel erg mooi, echt een aanrader. Hellingen, beukenbossen, veel vogels, van die dingen. Het laatste stuk ging over een vrijwel kaarsrechte asfaltweg, dat viel dan weer wat tegen, zij het dat we wel een geelgors zagen, die was nieuw voor ons stadsmensen (we hadden natuurlijk geen idee wat ’t was, geel met bruin, Google bracht uitkomst).
Morgen verder. De voeten en rug houden het goed, maar de etappes zijn dan ook nog niet zo lang (17 km). Morgen wat meer, 21 km.