Papierloos wandelen

UTRECHT, 25 mei 2015 / Vandaag liepen Ingrid en ik de derde etappe van onze Pinkstervakantie. Drie dagen Pieterpad. Thuis hadden we nog een oude versie van de routebeschrijving liggen. Even overwogen we een nieuw boekje aan te schaffen, maar een korte zoektocht op internet leerde dat er niet zoveel aan de route is veranderd.

Maar de zoektocht leerde ook dat alle etappes als gps-bestanden beschikbaar zijn. Downloaden, op de telefoon en hup, geen boekje meer nodig. Een gps-viewer laat precies zien waar je bent, en waar de route is. De gelopen route leg ik overigens al sinds het begin van mijn training vast op mijn telefoon. Leuk voor later, maar ook leuk voor nu omdat je weet hoe ver je hebt gelopen (soms valt dat mee, meestal tegen).
Ik loop nu dus helemaal digitaal. Route vooraf downloaden, onderweg bijhouden, na afloop posten op mijn blog. En de overnachting regel ik daags vooraf bij AirBnB. Maar waarom is die rugzak nou nog zo zwaar?

Midden in de route zit overigens een alleraardigst klein uitspanninkje, in de oude voetbalkantine/kleedhokken van FC Geijsteren. De Omgevallen Boom, zo heet het. Ze serveren er lekkere koffie, uit van die emaillen mokken.